[Актуализирано] Google Drive има сериозен проблем със спам, но Google казва, че предстои поправка

Google Drive има доста лош проблем със спам и изглежда, че Google не го интересува. Разпространителите на спам могат да споделят файлове, които автоматично се появяват във вашия Диск, и няма начин да го спрат.

Актуализация на 04.01.19 10:10 CTS: Google се свърза с нас с изявление, в което се казва, че предстоят промени в функциите за споделяне на Диск и те го правят приоритет. Ето изявлението изцяло:





За по-голямата част от потребителите разрешенията за споделяне по подразбиране в Диск работят по предназначение. За съжаление, това не беше така за този потребител и ние искрено се извиняваме за нейния опит. В светлината на този проблем, ние оценяваме промените в нашите функции за спам, злоупотреба и блокиране, които ще предотвратят извършването на този вид дейност в Диск. Междувременно потребителите, които изпитват подобни проблеми, могат да се премахнат от папката и папката не трябва да се появява отново нито в Моят диск, нито в Споделено с мен, освен ако не я посетят отново. – говорител на Google

Ето какво се случва

Проблемът е в системата за споделяне на Google Drive. Тъй като не предлага никакво приемане за споделяне, всички файлове и папки, споделени с вашия акаунт, са автоматично достъпни за вас в Диск – те просто се показват. За да се влоши нещата, ако имате само разрешение за преглед, не можете да се премахнете от споделянето. Бъркотия е. И за да стане още по-лошо, това е така далеч от нов проблем , но Google все още не е направил нищо, за да го поправи.



Ето сценария: разпространител на спам (или някой друг) споделя файл или папка с вас. Този файл или папка незабавно се показва в областта за бърз достъп на вашия Диск, както и в секцията Споделено с вас. Не можете да спрете това да се случи – не е нужно да приемате споделянето; показва се независимо дали го искате или не. Добрата новина е, че файловете не се добавят автоматично към вашия Диск и по този начин не се изтеглят или синхронизират автоматично с вашите устройства.

Всички те бяха споделени с нас без искане или разрешение. И все пак ето ги.

Сега можете да щракнете с десния бутон върху елемента и да изберете Премахване, за да предотвратите показването му в секцията Споделено с мен, но той ще продължи да се показва в областта за бърз достъп и Резултати от търсенето. Ако случайно отворите файла или папката, те ще бъдат добавени обратно във вашия Диск в мрежата.



Защо това е проблем?

Има няколко сценария, при които това е доста голям проблем. Първият, както споменахме по-рано, е за спам. Потребителите могат (и ще) бъдат бомбардирани с глупости, които не искат - през цялото време.

Уф

Реклама

Вторият проблем може да е още по-често срещан: когато не искате повече да сте част от споделен файл/папка. Тъй като няма начин да се премахнете от споделянето, вие сте останали с него. Това може да бъде особено обезпокоително, ако споделеният файл или папка е от бивш, с когото вече нямате или не искате контакт .

За да направи нещата още по-лоши, Google Drive не предлага функция за блокиране. Дори ако блокирате някого в Gmail, това не го блокира в Диск. Това изглежда е често срещано нещо с услугите на Google – само защото блокирате някого в една услуга, не означава, че е блокиран в някоя от другите (но може би понякога са?). Бъркотия е.

Да, това е старо. Например от предишен брак стар.

Всичко това е казано, Google Drive прави предлагайте докладване за спам – но когато тествахме функцията, тя насочваше към страница 404 през половината време. Когато работи, документът все още не е премахнат или блокиран от Диск. Не е добър външен вид за Google и в двата случая.

🤔

Google може лесно да реши проблема

Най-разочароващата част от този проблем е, че решението е така просто: Google трябва да добави функция за приемане и функция за премахване, която работи. С Dropbox, когато някой сподели файл с вас, трябва да приемете споделянето, преди да се покаже във вашия Dropbox. Ако никога не приемете файла, познайте какво? Никога не се показва във вашата папка Dropbox.

Също така в Dropbox потребителят е свободен да се премахне от споделен файл или папка дори ако са настроени да могат да виждат състоянието . Това е огромно предимство пред Drive и нещо, което Google трябва да открадне от Dropbox.

И така, какво можете да направите точно сега?

Това е по дяволите: нищо не можете да направите. Не можете да спрете хората да споделят файлове или папки с вас и не можете да премахнете себе си от споделянията, след като влязат (отново, това важи само ако файлът е настроен само за преглед).

Реклама

Вие мога щракнете с десния бутон върху файла и изберете Премахни, за да го скриете от списъка си Споделено с мен, но както споменахме по-рано, файлът или папката все още ще се показват в резултатите от търсенето и в областта за бърз достъп. По-добре е от нищо, но не много.

Как да проверите привилегиите за споделяне

И така, как да разберете какви привилегии имате за конкретна акция? Първо щракнете с десния бутон върху файла в Google Drive и след това изберете Преглед на подробностите.

Ако видите снимката на потребителския си профил до този, който я е споделил, значи имате права на редактор и можете да се премахнете от това споделяне. Ако виждате само тяхната профилна снимка, тогава можете да видите само споделянето и сте останали с него.

Как да маркирате файл като спам

Можете също да опитате да маркирате споделените файлове като спам, но употребата е такава много ограничено – работи само с файлове на Google Документи (Документи, Таблици, Презентации и др.). Всеки друг вид файл е забранен.

Актуализация: Неправилно заявихме, че това работи само в Документи, Презентации и Таблици, но всъщност работи за всички типове файлове. Просто щракнете двукратно върху файла на сайта на Диск, след това щракнете върху трите точки в горния десен ъгъл и изберете Докладвай злоупотреба. Следните инструкции обхващат как да подадете сигнал за файл с Google Документи.

Реклама

За да направите това, отворете въпросния документ и след това щракнете върху Помощ. От там изберете Докладвай злоупотреба/авторски права.

На следващата страница изберете Спам като нарушението, за което подавате сигнал. Щракнете върху Изпращане на отчет и това е всичко. Файлът все още ще бъде във вашия Диск и не е ясно какво прави Google с тази информация. Докладвах за един файл и той все още беше в моя Диск четири дни по-късно, така че правете с него каквото искате.

В противен случай просто нямате късмет, поне за момента.

ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩО Снимка на профила на Камерън Съмърсън Камерън Съмърсън
Камерън Съмърсън е бивш главен редактор на Review Geek и е бил редакторски съветник за How-To Geek и LifeSavvy. Той обхваща технологиите в продължение на десетилетие и написа над 4000 статии и стотици ревюта на продукти за това време. Той е публикуван в печатни списания и цитиран като експерт по смартфони в New York Times.
Прочетете пълната биография

Интересни Статии