Как да деактивирате микрофона и камерата от бързите настройки на Android

Плочки за достъп до Android 12 за бързи настройки.

Apple приема а подход, фокусиран върху поверителността с iPhone, което е причинило Google да го вземе по-сериозно . Една такава функция за поверителност в Android ви позволява напълно да изключите достъпа до микрофона и камерата от бързите настройки на Android. Ще ви покажем как.

Въведен в Android 12 , на Табло за поверителност ви дава лесен начин да видите кои приложения кои разрешения използват и колко често. Това е чудесно, за да видите какво е било достъпно в миналото, но какво ще кажете за спирането му да се случи точно сега?





СВЪРЗАНИ: Какво представлява таблото за поверителност на Android?

Android 12 също добави плочки за бързи настройки за достъп до камерата и достъп до микрофона. Когато ги изключите, приложенията изобщо не могат да ги използват. Така че, ако достъпът до камерата е изключен и отворите камерата в Instagram, просто ще видите черен екран.



Това е удобен малък трик, за да се гарантира, че приложенията не използват тези сензори, без да знаете. Настройването му е лесно и тогава ще бъдете само на едно докосване от по-добър контрол на поверителността.

За достъп до бързите превключватели първо плъзнете надолу два пъти от горната част на екрана, за да разширите напълно бързите настройки. Сега докоснете иконата на молив, за да редактирате оформлението на плочките.



Реклама

Плочките в горната част са в активната зона. Това са тези, които виждате, когато разгънете бързите настройки. В долната секция има още плочки, които могат да се добавят, включително достъп до камерата и достъп до микрофона.

Активни и неизползвани секции за плочки.

Превъртете надолу и намерете плочките за достъп. Докоснете и задръжте една от плочките и след това я плъзнете до горната активна зона. Повдигнете пръста си, за да пуснете плочката. Направете това и за плочките на камерата и микрофона.

Плъзнете и пуснете плочките за достъп.

Докоснете стрелката назад в горния ляв ъгъл, когато сте готови.

Докоснете стрелката назад, когато приключите.

Сега, за да използвате плочките, плъзнете надолу веднъж или два пъти – в зависимост от това къде сте поставили плочките – и просто ги докоснете, за да включите или изключите достъпа.

Докоснете плочките, за да деактивирате или активирате.

Когато използвате приложение, което иска да получи достъп до едно от тези разрешения, ще получите изскачащо съобщение, което пита дали искате да го деблокирате. Докоснете бутона за деблокиране, ако искате да предоставите достъп до вашата камера или микрофон.

Изскачащо съобщение, когато е поискан достъп до сензора.

Това е всичко! Как да използвате тези плочки за бързи настройки, зависи от вас. Може би ще оставите камерата или микрофона си изключени, докато наистина не искате да ги използвате, или може би ще ги изключвате от време на време за допълнителна поверителност.

СВЪРЗАНИ: Android 12 Beta 2 вече излиза с подобрени контроли за поверителност и още

ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩО Снимка на профила на Joe Fedewa Джо Федева
Джо Федева е щатен писател в How-To Geek. Той има близо десетилетие опит в областта на потребителските технологии и преди това е работил като редактор на новини в XDA Developers. Джо обича всички неща в технологиите и също така е запален DIYER по душа. Той е написал хиляди статии, стотици уроци и десетки рецензии.
Прочетете пълната биография

Интересни Статии